Cum sa iti pregatesti masina pentru vanzare pentru a obtine pretul cel mai avantajos
Te-ai decis să pui mașina veche la vânzare și ți-ai propus să obții cel mai bun preț posibil pentru ea? Atunci trebuie să te asiguri că va ieși în evidență pentru potențialii cumpărători. Deși vorbim de o mașină uzată, aceasta tot poate sări în ochi. Ai o singură șansă la o primă impresie grozavă, așa că ne-am propus să îți oferim câteva informații utile care să te ajute să te mobilizezi mai eficient.

VERIFICARE & REPARAȚII

Dacă până acum ai tot amânat vizita la mecanic pe principiul ”E ok, merge și- așa!”, acesta ar fi momentul ideal să investești ceva mai multă atenție. Asigură- te că stopurile nu sunt sparte, că ștergătoarele sunt funcționale, că luminile interioare merg și ele corespunzător. Chiar și o inspecție rapidă înainte să publici anunțul de vânzare te poate ajuta să știi exact care este situația. Mai mult, dacă potențialul cumpărător va solicita o inspecție ”pe banii lui”, tu deja vei ști care este situația și dacă și ce probleme se pot ivi. Dacă cele mai mărunte defecte vor fi neglijate, cu siguranță cumpărătorul ar ajunge să se întrebe cât de bine ai avut totuși grijă de vehicul referitor la chestiunile mai importante.

CURĂȚARE INTERIOR/EXTERIOR

Că plasticul îmbătrânește nu mai este niciun secret pentru nimeni. Sau că banchetele sunt dovada clară a trecerii timpului. Sau că mașina ta poate spune fără cuvinte dacă ai avut deseori drept pasager animalul de companie. De aceea, o curățare în profunzime înainte să îți pui mașina la vânzare. Este vitală. Și când spunem curățare, ne referim fie la un detailing profesional, fie la un deep clean acasă, dar cu produse speciale (precum soluția de restaurare a plasticului), nicidecum clor sau alte fâs-fâs-uri folosite la curățenia obișnuită. Important de reținut este să tratezi cu aceeași grijă și exteriorul mașinii, odată ce interiorul va fi gata. Un automobil curat, strălucitor, va arăta mult mai bine în fotografiile de prezentare, uneori chiar indiferent de cât de vechi este.

UPGRADE ACCESIBIL

Știi deja că potențialul cumpărător se va uita la toate micile detalii. Așa că ușurează-ți examinarea în avans și fă un upgrade facil: scapă de tot ce înseamnă autocolante sau detalii personalizate, lubrifiază balamalele portbagajului dacă s-a instalat acolo scârțâitul acela characteristic trecerii vremii și adaugă un ceva extra care să ofere un look modern și foarte îngrijit mașinii – preșuri auto premium. Acestea vor transforma cu ușurință și rapiditate aspectul pentru că deși accesibile ca preț, covorasele auto îți vor face mașina să arate și să se simtă ”scump”. Dacă interiorul mașinii este mult prea deteriorat, dacă banchetele sunt într-o stare ceva mai proastă și dispui de un buget mai permisiv pentru upgrade, poți completa adiția de preșuri auto, cu un

set de huse auto premium. O mica notă de lux va pune accentul pe experiența potențialului cumpărător, pe cum se va simți el în mașină, mai degrabă decât pe micile detalii negative care să îl facă să tragă de preț.

DOCUMENTAȚIE

În final, adună la un loc toate documentele relevante ale mașinii tale, inclusiv chitanțe de la schimbări de piese sau pentru îmbunătățirile/personalizările realizate. Asta va dovedi că v-ați ocupat de problemele apărute de-a lungul timpului și că ai fost suficient de implicat încât ai păstrat toate dovezile de plată. Ținând cont de cum se mișcă lucrurile în piață, probabil nu vei vinde mașina de pe o zi pe alta. În plus, dacă o și conduci în timp ce încerci să o vinzi, atunci ar fi bine să îi asiguri curățenia și întreținerea regulată.

Dacă ai hotărât să îți vinzi mașina și vrei să o faci rapid, la prețul corect și cu o experiență de tranzacționare excelentă atât pentru tine, cât și pentru cumpărător, te încurajăm să ții cont de sugestiile din acest articol. Mai departe, fii sincer când descrii mașina în anunțul pe care îl vei publica. Include cât mai multe informații și susține-ți anunțul cu fotografii din belșug.

Fă fotografii la interior și exteriorului mașinii, din mai multe unghiuri. Evită să faci fotografii în jurul prânzului deoarece lumina acelor ore poate face ca imaginile să fie supraexpuse și aspre; dacă vrei fotografii cu adevărat reușite care să îți complimenteze mașina, cea mai măgulitoare lumină apare în aproximativ o oră imediat după răsărit sau cu o oră chiar înainte de apus.

Urmând câțiva pași simpli te poți asigura că vei obține prețul cel mai avantajos pentru mașina ta. Pașii aceștia pe care ți-I recomandăm pot părea migăloși și mulți, dar dacă adopți o abordare organizată, cu siguranță îți veți crește șansele de a avea o vânzare fără probleme, rapidă și plină de satisfacții.